Főoldal > Hallgatóknak > BSc Tudnivalók

Tudnivalók a BSc képzésről

Alapképzéssel kapcsolatos tudnivalók

Üdvözlünk az alapképzésen! A meteorológiai tanszék honlapján is sok információt megtalálsz a képzéssel és annak folyamatával kapcsolaban, azonban javasoljuk még neked a Tanulmányi Osztály honlapját, ahol az aktuális félév órarendjén kívül megtalálod az alapképzésednek megfelelő tantervet is.

Szakirányválasztás

Az első félév végén történik meg a szakirányválasztás, melyről bővebb információt itt találsz. Meteorológus specializációra a földtudományi, a fizika és a környezettan alapképzésekről jelentkezhetsz.

Mentorprogram

A tanszéken Mentorálási program is folyik, melynek keretében kijelölt oktatóink egyenként igyekeznek segíteni a hallgatóknak a képzés során. Akármilyen krédéssel kereshetitek őket nyugodtan.

Jegyzetek és segédanyagok

Számos, a tanszékhez kapcsolódó órához találhattok jegyzeteket és segédanyagot ezen az oldalon. Ezek lehetnek hivatalos elektronikus jegyzetek, órai diasorok, vagy akár hallgatók álltal összeállított anyagok.

Tudományos Diákköri munka

Amennyiben érdeklődsz a kutatás iránt, részt vehetsz a tanszéken folyó kutatásokban is. Az az aktuális kutatási témák mellet saját kutatási ötlettel is keresheted oktatóinkat, eredményeidet pedig TDK dolgozatban foglalhatod össze, amely a szakdolgozat alapját is képezheti.

Erasmus

Az egyetemen van lehetőség Erasmus programon belül külföldi egyetemek képzésén részt venni, melynek egyetemi ismeretetője itt található. A bővebb tájékoztatásért és a jelentkezésért a tanszék Erasmus koordinátorát is nyugodtan kereshetitek.

Szakdolgozat és államvizsga tudnivalók

A szakdolgozati téma leadása előtt minden tavasszal tartanak oktatóink egy témabemutatót, amely segíti számotokra a témaválasztást. Az abszolutórium feltételét képező szakdolgozatról és a képzést záró államvizsgáról ezen az oldalon találtok bővebb információkat.

Meteorológus MSc felvételi

Okleveles meteorológus kizárólag a Meteorológus MSc elvégzésével válhat belőled, így javasoljuk a BSc képés után az MSc képzésre való jelentkezést. Az MSc felvételi követelményeit és pontszámítását itt találhatod.