Főoldal > Hallgatóknak > Ismertető az MSc képzésről

Tudnivalók az MSc képzésről

Mesterképzéssel kapcsolatos tudnivalók

A képzés tantervi hálója megtalálható a Tanulmányi Osztály honlapján. Az első félév után lehetőség van szakirányválasztásra, ahol időjárás-előrejelző vagy éghajlatkutató specializáció közül választhatsz. Kevés jelentkező esetén csak egy specializáció indul.

Mentorprogram

A tanszéken Mentorálási program is folyik, melynek keretében kijelölt oktatóink egyenként igyekeznek segíteni a hallgatóknak a képzés során. Akármilyen krédéssel kereshetitek őket nyugodtan.

Jegyzetek és segédanyagok

Számos, a tanszékhez kapcsolódó órához találhattok jegyzeteket és segédanyagot ezen az oldalon. Ezek lehetnek hivatalos elektronikus jegyzetek, órai diasorok, vagy akár hallgatók álltal összeállított anyagok.

Tudományos Diákköri munka

Amennyiben érdeklődsz a kutatás iránt, részt vehetsz a tanszéken folyó kutatásokban is. Az az aktuális kutatási témák mellet saját kutatási ötlettel is keresheted oktatóinkat, eredményeidet pedig TDK dolgozatban foglalhatod össze, amely a diplomamunka alapját is képezheti.

Erasmus

Az egyetemen van lehetőség Erasmus programon belül külföldi egyetemek képzésén részt venni, melynek egyetemi ismeretetője itt található. A bővebb tájékoztatásért és a jelentkezésért a tanszék Erasmus koordinátorát is nyugodtan kereshetitek.

Diplomamunka és államvizsga tudnivalók

Az abszolutórium feltételét képező diplomamunkáról és a képzést záró államvizsgáról ezen az oldalon találsz bővebb információkat. Okleveles Meteorológus diplomával számos helyen betölthetsz meteorológus állást.

PhD képzés

Ha a mesterképzés elvégzése után a további tanulmányokat, és a kutatás választanád, lehetőséged van részt venni a doktori képzésben, amely elengedhetetlen lépése a kutatói életpályának. Erről bővebb információt itt találsz.