Főoldal > Hallgatóknak > Szakdolgozat és államvizsga

Szakdolgozat és záróvizsga tudnivalók

BSc szakdolgozat tudnivalók

Szakdolgozati követelmények és tudnivalók (pdf) A szakdolgozatokat a klasszikus mintának megfelelően fekete kötésben kell leadni, a papírlapok kétoldalas nyomtatásúak. A kötésen a SZAKDOLGOZAT megnevezés, a dolgozat írójának neve és az évszám szerepel az alábbi minta elrendezésében: MINTA .

A dolgozat címlapjára két javasolt elrendezés: CÍMLAP1 , CÍMLAP2. Ettől eltérő lehet, de minden, a mintákon szereplő információnak rajta kell lennie.

Szakdolgozati témára a neptunban kell jelentkezni.

A szakdolgozati konzultáció, diplomamunkához kapcsolódó szaklaboratórium jegyeit a témavezető, illetve a tanszéki konzulens viszi fel a Neptunba.

Szerkeszthető konzultációs adatlap BSc-n

MSc diplomamunka tudnivalók

Diplomamunka követelmények és tudnivalók (pdf) A szakdolgozatokat a klasszikus mintának megfelelően fekete kötésben kell leadni, a papírlapok kétoldalas nyomtatásúak. A kötésen a DIPLOMAMUNKA megnevezés, a dolgozat írójának neve és az évszám szerepel a szakdolgozati mintához hasonlóan.

A dolgozat címlapjára két javasolt elrendezés: CÍMLAP1 , CÍMLAP2. Ettől eltérő lehet, de minden, a mintákon szereplő információnak rajta kell lennie.

Diplomamunka témára a neptunban kell jelentkezni.

A szakdolgozati konzultáció, diplomamunkához kapcsolódó szaklaboratórium jegyeit a témavezető, illetve a tanszéki konzulens viszi fel a Neptunba.

Szerkeszthető konzultációs adatlap MSc-n

Záróvizsga tudnivalók

BSc és MSc záróvizsga tételek

  • A záróvizsga beosztás általában aszerint történik, hogy a témavezető vagy belső konzulens melyik bizottságban található. Nagyon egyenlőtlen eloszlás esetén eltérésre kell számítani.
  • A záróvizsga előtt kb. egy héttel időbeosztást teszünk közzé, mely csak hozzávetőleges, a megadott időponthoz képest legalább 30-40 perccel korábban kérjük a hallgatók megjelenését.
  • A záróvizsgán a szakdolgozat/diplomamunka tartalmát előadás formájában kell prezentálni. Az előadás hossza 10-12 perc, melyet a vizsgabizottság kérdései követnek.
  • Az előadást, a technikai problémák elkerülése végett pptx (2010-es verzió) vagy pdf formátumban készítsétek el. Amennyiben animációt is bemutatnátok, hozzátok el azt külön fájlként is.
  • Mindkét képzés (BSc, MSc) esetén két tételt kapnak a hallgatók. A tételek kidolgozására rendelkezésre álló idő minimum 20 perc, de a vizsga menetrendjétől függően ez hosszabb is lehet.
  • BSc államvizsgán a védés és a vizsga egyszerre zajlik (először védés, utána a vizsga felelet).
  • MSc államvizsgán a nyári időszakban, a védés külön napon történik mindkét vizsgabizottság tagjai előtt, a vizsga pedig bizottságokra bontva másnap. Téli időszakban a védés és a vizsga egyszerre zajlik (először védés, utána a vizsga felelet).
  • A téli félévben, a hallgatói létszámra való tekintettel csak az egyik vizsgabizottság vizsgáztat.
  • 2021/2022-től kezdődően nincsen állandósított bizottsági összetétel. A résztvevők személye és száma mindig az aktuális félév hallgatóinak létszámához igazodik.